Even kennis maken...
Ik ben Linda

Mijn naam is Linda Goossens-van Rij en ik woon met mijn man Leo en onze 3 katten Dexter, Catootje en Bobby in Zuidland.

We zijn allebei opgegroeid met katten en ze zijn erg belangrijk in ons leven, we kunnen ons een leven zonder katten bijna niet voorstellen!

Waarom ben ik kattentrimmer geworden?

Voordat ik hiermee begon heb ik een lesprogramma gevolgd bij Felinova de “Happy Cats” Bootcamp van Anneleen Bru. Hierin leer je heel veel over kattengedrag en hoe je de band met je kat kunt versterken. Dit vond ik zo geweldig dat ik meer wilde leren over het gedrag van onze pluizige vriendjes. Daarna heb ik de cursus “Multicathuishoudens” en “Verrijking voor katten” gevolgd.

De Bootcamp was zo’n ongelofelijke eye-opener dat ik me verder wilde verdiepen in het gedrag van de kat om zo in de toekomst ook andere kattenbaasjes te kunnen gaan helpen.

Ik ging op zoek naar een opleider en kwam terecht bij Edupet Academy in Veenendaal. Hier begon ik met het uitgebreide leertraject Basiskennis Kat met de bedoeling dat ik daarna de opleiding tot Feline Welzijnscoach en Feline Gedragstherapeut zou gaan volgen.

Na het behalen van mijn certificaat Basiskennis Kat en de cursussen “Hoe kies je een kitten en “Afscheid van je kat” kon ik in dit 1e leertraject kiezen voor de specialisatie Katten trimmen. Het 1e leergedeelte was het Basis Katten trimmen die je als eigenaar kunt volgen voor de vachtverzorging van je eigen kat en om te ontdekken of het katten trimmen bij je past. Mijn trimmer was helaas ook  gestopt en het was nog best lastig een om een nieuwe kattentrimmer te vinden, want er zijn er niet veel. Ik vond gelukkig een andere trimsalon in de buurt en tijdens onze gesprekken aan de trimtafel ging het vaak over de verschillende opleidingen die je kunt volgen om met katten te kunnen werken. Hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in de opleiding als Kattentrimmer.

Ik heb toen een workshop gevolgd: “Hoe wordt je Kattentrimmer?”

Daarna besloot ik een andere afslag te nemen voor de route die ik had uitgestippeld en behaalde snel mijn certificaat voor de Basis Kattentrim. Maar wilde ik door met de verdieping tot Professioneel Kattentrimmer dan moest ik zelf voor modelkatten zorgen. Zelf katten meenemen voor praktijkdagen die dan 1,5 uur in de reismand in de auto mee moeten reizen om als kattenmodel te functioneren zag ik niet zitten vanwege de stress die dan zou ontstaan bij mijn katten. Ook een kat- en vachtvriendelijke opleiding had mijn voorkeur.

Ik ben gaan zoeken naar een opleiding die beter aansloot bij mijn wensen en zo kwam ik bij Cats Class terecht. Hier heb ik toen als 1e de training “Een klitvrije kat zo doe je dat!” gevolgd. Dit beviel zo goed dat ik besloot om hier de vakopleiding te gaan volgen. En het was goed te combineren met mijn vaste baan.

Toen ik klaar was bij Edupet Academy met de Basis Trim, ben ik in de zomer van 2023 gestart met de Vakopleiding tot Kattentrimmer bij Cats Class. De praktijkdagen kon ik volgen op locatie waar de katten al aanwezig waren omdat ze waren ingepland voor een behandeling in de trimsalon. Hoe prettig was dat, ik hoefde er alleen maar zelf naar toe te rijden en voor de rest was alles perfect geregeld. De praktijk was best spannend want je weet nooit goed wat je kunt verwachten met katten die je niet kent, maar het was ontzettend leuk en leerzaam. En alle verschillende karaktertjes op je trimtafel maken je werk nooit saai!

Ik heb onlangs mijn diploma gehaald en ben hier enorm trots op!

Ondertussen ben ik mijn Kattentrimsalon aan huis gestart want aan huis is er ruimte genoeg.
Zo kan ik nu ook andere katten met de vachtverzorging kan gaan helpen.

Tijdens mijn opleiding heb ik ook katten van vrienden, familie en kennissen mogen helpen.

In de salon heb ik een kleine en een grote trimtafel om de katten op te trimmen. Er wordt hard gewerkt om de ruimte van de trimsalon verder aan te passen, de ruimte wordt prikkelarm gemaakt zodat de katten zo min mogelijk stress ervaren tijdens de behandeling. 

"Poezentuin"

Onze tuin is de afgelopen jaren helemaal ingericht, en enorm verrijkt voor onze eigen katten. We wonen op een hoek en de tuinafscheiding voor de katten grenst langs een wandelpad. Vaak horen we mensen en kinderen hele gesprekken voeren met onze katten die de extra aandacht wel kunnen waarderen. We praten veel over onze “Poezentuin”. Het is ons leven en het is waar we wonen. Zo is Kattentrimsalon de Poezentuin ontstaan.

Ben ik nu uitgeleerd en ga ik alleen maar katten trimmen?

Ik wil me graag blijven ontwikkelen in dit mooie vak, en nog meer leren over het gedrag en de gezondheid van katten.

Mijn kennis hou ik graag op peil en daarom volg ik continue bijscholing. Om het welzijn van katten te verbeteren is goede voorlichting aan kattenbaasjes erg belangrijk, want aan de vacht van je kat kun je zien hoe de kat in zijn vel zit. Een slechte vacht betekent dat een kat niet happy is. In de kattentrimsalon help ik jouw kat met zijn vachtproblemen maar zorg ik er ook voor dat ieder kattenbaasje met een goed advies naar huis gaat.

Menu

× Stuur een appje